10 maart 2016

Google Apps for Education

Google-Apps-for-Education

Apps for Education

Chromebooks maken gebruik van Google for Education: een breed scala aan (gratis) apps gericht op het onderwijs en onbeperkte ruimte in de cloud voor leraren en leerlingen. Binnen de vaak onder vuur liggende privacyvoorwaarden van het bedrijf is voor Google for Education een uitzondering gemaakt: eigendom van de data berust bij de gebruiker, gegevens worden niet gescand voor commerciële doeleinden en de apps en toepassingen zijn advertentievrij.

Uitgangspunt van alle Chromebooks is dat je met deze apps gemakkelijk een leeromgeving op kunt zetten en via de browser de digitale leermiddelen van de educatieve uitgeverijen kunt gebruiken.

Google heeft een missie (alle informatie ter wereld organiseren en universeel toegankelijk en bruikbaar maken) maar ook een belang: het stelt Google for Education gratis beschikbaar omdat het bedrijf hoopt dat jonge gebruikers in hun latere leven producten van Google blijven gebruiken. En er dan wél voor gaan betalen.

Google Classroom

Een van de Google Apps for Education is Classroom. In deze app kunnen leerlingen zien wat en wanneer ze aan opdrachten in moeten leveren. Leraren zien juist in realtime wie de opdrachten al heeft ingeleverd en kunnen direct feedback geven.

Binnen Google Docs kunnen leerlingen gelijktijdig in hetzelfde document werken, terwijl de leraar meekijkt (en kan bijsturen). Nog een voordeel is dat leerlingen tijdens het maken van het huiswerk via Hangouts de hulp van klasgenoten of de leraar in kunnen roepen.