Chromebook gebruiksregels

Gebruiksregels

1.  Je hebt naast je Chromebook ook altijd oordopjes of een koptelefoon bij je. (Je kunt bijvoorbeeld de oordopjes van je eventuele mp-3 speler of smartphone gebruiken.)

2. Het opladen van je Chromebook is jouw verantwoordelijkheid. Dat moet dus thuis gebeuren. Is de accu leeg, meld dit dan direct aan je docent. Je mag de oplader niet meenemen naar school.

Zorg en vervoer van je Chromebook

3. Ga zorgzaam om met je Chromebook. Let daarbij op de volgende punten:

a. Lopen met een open Chromebook mag niet.

b. In iedere pauze waarin je je Chromebook alleen moet laten, of wanneer je bijvoorbeeld naar bewegingsonderwijs gaat, leg je de Chromebook in je kluisje. Zo is de kans op diefstal nihil.

c. Niet aan elkaars Chromebook zitten of op de Chromebook van een ander werken, zonder dat je daarvoor toestemming hebt gekregen van de eigenaar en/of je docent.

d. Geen drank of vocht in de buurt van je Chromebook, dus ook geen drank in hetzelfde gedeelte in je tas bij je Chromebook!

e. Vervoer je Chromebook altijd in de sleeve (ook bij les- of lokaalwisselingen), dus ook met de sleeve in je tas! Maar: stop daar NIET de oplader bij, dat veroorzaakt beschadigingen aan je beeldscherm. De oplader blijft thuis.

f. Zorg bij het inpakken in je tas/rugzak dat er zo min mogelijk druk komt te staan op de beeldschermkant van je Chromebook.

g. Buiten het schoolgebouw wordt jouw Chromebook vervoerd in een gepolsterde tas of rugzak.

h. Bind je tas of rugzak niet onder de snelbinders van je bagagedrager. Eventueel kan de tas of rugzak wel in een fietstas.

i. Pak nooit je Chromebook op aan het scherm! Het scherm breekt snel en dient dan vervangen te worden.